Skiteams - Skicentrum Heemskerk

Skiteams

Eén van de doelen is de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met wedstrijdskiën. Ook willen we de kinderen naar een hoger technisch niveau brengen zodat zij later makkelijk kunnen instromen in bijvoorbeeld een ski-opleiding. Het belangrijkste doel blijft uiteraard veel plezier beleven aan de skisport!

“Plezier beleven aan de skisport!”

Alle skiteams bestaan uit 6 tot 8 kinderen en één train(st)er. In welk team jij zal komen hangt af van je ski-technisch niveau en je leeftijd. Bij de skiteams werken met trainingsblokken, elk trainingsblok loopt van vakantie tot vakantie. De minimale afname om deel te mogen nemen aan één van de skiteams is 2 trainingsblokken.

De structuur

Voor de allerjongsten (4-7 jaar) zijn er op de woensdag en zondagmiddag de pinguïn- en ijsberenclub. Vanaf 6 jaar mogen kinderen ook mee skiën in de reguliere lessen. Als de kinderen een bepaald niveau hebben bereikt, dan kunnen zij deelnemen aan de Skiteams:

• Skiclub Heemskerk (1x per week 1uur rolbaantraining): maandag of dinsdag van 16:00 tot 17:00
  • Skiclub Special (1x per week 1 uur rolbaantraining en conditietraining): donderdag van 16:00 tot 18:00
  • Skiclub Special +(1x per week 1 uur rolbaantraining en om de week conditietraining): vrijdag van 17:00 tot 19:00

Ski Racing Heemskerk
Dit is een aparte organisatie die functioneert in een verenigingsvorm. De kinderen van SRH trainen minimaal 3x per week en verblijven minimaal 5 weken per jaar in de Alpen. Zij skiën ook echte wedstrijden. Voor meer informatie: www.skiracingheemskerk.nl