Skiteams - Skicentrum Heemskerk

Skiteams

Eén van de doelen is de kinderen op een speelse manier kennis laten maken met wedstrijdskiën. Ook willen we de kinderen naar een hoger technisch niveau brengen zodat zij later makkelijk kunnen instromen in bijvoorbeeld een ski-opleiding. Het belangrijkste doel blijft uiteraard veel plezier beleven aan de skisport!

“Plezier beleven aan de skisport!”

Alle skiclub teams bestaan uit 6 tot 8 kinderen en één trainer. In welk team jij zal komen hangt af van je ski-technisch niveau en je leeftijd. We werken met vaste periodes. Deze periodes zijn meestal van vakantie tot vakantie (gemiddeld 6 weken). Ook zal er voor elk team een teamshirt met logo en teamnaam beschikbaar zijn.

De structuur

Voor de allerjongsten (4 - 7 jaar) zijn er op de woensdag en zondagmiddag "De Pinguïnclub". Vanaf 6 jaar mogen kinderen ook mee skiën in de reguliere lessen. Als de kinderen een bepaald niveau hebben bereikt, dan kunnen zij deelnemen aan de Skiteams:

• Team Maandag - Rollerbaan 16:00 - 17:00  uur

Gedurende een of meerdere periode(s) van x aantal weken train je één keer per week op de rolbaan bij Skicentrum Heemskerk. Bij afname van dit pakket kun je extra sneeuwtrainingen boeken op dinsdag. Minimale afname is 2 periodes.

• Team Dinsdag - Rollerbaan 16:00-17:00 uur - Sneeuwtraining 16:30-18:00 uur

Gedurende het seizoen train je een periode van x aantal weken op de rollerbaan, om vervolgens in de volgende periode aan de sneeuwtrainingen deel te nemen. Daarnaast is er nog een optionele trainingsperiode aan te vragen.

• Team Donderdag - Rollerbaan 16:00-17:00 uur - Conditietraining 17:00 - 18:00 uur

Gedurende een of meerdere periode(s) van x aantal weken train je één keer per week op de rolbaan bij Skicentrum Heemskerk. Na de rolbaantraining krijg je nog conditietraining. Bij afname van dit pakket kun je extra sneeuwtrainingen boeken op dinsdag. Minimale afname is 2 periodes.

• Team Vrijdag - Rollerbaan 16:30 - 17:30 uur

Sneeuwtrainingen

Op dinsdag van 16:30 tot 18:00 uur trainen we op de piste van SnowPlanet. Tijdens deze sneeuwtrainingen wordt er gewerkt aan de techniek en gaan we slalom skiën. Ook is er de mogelijkheid om twee weekenden per seizoen mee te gaan naar een grote skihal om daar onze techniek toe te passen. Tijdens deze weekenden, krijgen de kinderen op basis van een vol pension, ongeveer 10 uur skitraining (+ slalomtraining) en 4 uur conditietraining.

Aanmelden skiteam

Heb je interesse om in een skiteam te trainen? Meld je aan, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ski Racing Heemskerk

Dit is een zelfstandige organisatie die functioneert in een verenigingsvorm voor wedstrijdskiërs. De kinderen van Ski Racing Heemskerk trainen dit seizoen 2 maal per week. Afhankelijk van de leeftijd en het afgenomen programma verblijven ze 2 tot 9 weken in de Alpen. Zij skiën wedstrijden op alle niveaus: van regionaal tot nationaal en soms zelfs internationaal! Voor meer informatie: www.skiracingheemskerk.nl

← Keer terug naar de backoffice    ♦ We zijn gesloten van 12 juli t/m 1 september 2019 ♦ Verbergen