Coronavisus COVID-19 maatregelen bij Skicentrum Heemskerk - Skicentrum Heemskerk

Coronavirus COVID-19

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt (laatste update 30-11-2020). Bekijk hem zo nu en dan voor de laatste stand van zaken.

We zijn blij je weer te mogen ontvangen in onze gezellige barruimte, in de winkel en op de skibaan. In verband met Coronavirus COVID-19 hebben we wel enkele gedragsregels moeten opstellen. Dat mag uiteraard de voorpret op de wintersport niet drukken. Laten we samen de regels naleven om ongemakkelijke en onveilige situaties te voorkomen.

Mondkapjeswet

In verband met de tijdelijke wet om een mondkapje te dragen hierbij het volgende bericht:

Vanaf 1 december 2020 draagt iedereen van 13 jaar en ouder bij binnenkomst in Skicentrum Heemskerk een mondkapje. Zoals je misschien weet geldt het gebod op alle publieke binnenruimte. Zodra je op je zelfgekozen vaste plaats in de barruimte of bij de baan gaat zitten mag het weer af. Ook bij het sporten op de baan is het niet verplicht een mondkapje te dragen.

In de winkel geldt de mondkapjesplicht wel. Uiteraard is het personeel hiervan ook op de hoogte.

De mondkapplicht geldt in eerste instantie voor drie maanden. Na die periode is verlenging mogelijk. Zodra er geen medische noodzaak meer is worden de regelingen weer ingetrokken.

Bron: rijksoverheid.nl

Ondanks nieuwe pakket wensen we je een prettige ervaring bij ons op de baan en in de winkel toe!

Algemeen

• Op een aantal plaatsen in het bedrijf is belijning aangebracht met als doel het voorkomen van opstoppingen en ongemakkelijkheden binnen de anderhalve meter. Ook staan er op diverse plaatsen instructieborden, volg deze ten alle tijden op.
  • Bij binnenkomst van het pand, de winkel en de skibaan staan stations om je handen te reinigen. Alvorens je met de les begint of de winkel betreedt dien je hiervan gebruik te maken.
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar ons toe.
  • Onze instructeurs, het personeel bij de balie en in de winkel zijn allen getraind om je zo veilig en efficiënt mogelijk te begeleiden. Luister daarom goed naar de aanwijzingen van ons personeel.

Skischool

• Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van je les naar ons toe.
  • Alleen cursisten met les kunnen bij de les aanwezig zijn. Als ouder kun je je kinderen helpen met het aantrekken van skischoenen, daarna dien je elders te wachten.
  • Meld je bij de balie. Zij nemen triage bij je af. Als alles in orde is zullen zij je voorzien van een reserveringsbord deze kun je plaatsen op een van de zitplaatsen in de barruimte. Dit uur is deze plek voor jou.
  • De skiruimte inclusief zitplaatsen eromheen kun je alleen betreden nadat de leraar je uit de barruimte heeft opgehaald. Dit heeft te maken met looproutes en de beperkte ruimte bij de baan.
  • Als je materiaal van ons nodig hebt (schoenen of een helm) mag je deze pakken en weer plaatsnemen in de barruimte.
  • Als je skischoenen van ons gebruikt, dien je eerst je handen te reinigen met de daarvoor bestemde middelen.
  • Het dragen van een helm wordt nog steeds sterk aangeraden. Als je er een van ons draagt gebruik je hierbij een haarnetje en reinig je je handen van tevoren.
  • Je wordt hartelijk ontvangen door onze instructeurs, maar we laten de gebruikelijke hand even achterwege. We zullen het voorlopig bij begroeten laten.
  • De ski’s worden door de instructeurs gepakt en aangereikt. Hij of zij verzorgt de afstelling altijd!
  • Na afloop ruim je zelf je ski’s weer op. Zorg dat je bij het afdrogen van het materiaal voor je eigen baan staat zodat je de looproutes vrij houdt. Niet voor de skibakken dus.
  • Tussendoor, in de 10 minuten rust, kun je uiteraard gebruik maken van je zitplaats bij de baan of in de bar, of bij de baan.
  • Het is voorlopig niet mogelijk om consumpties bestellen in onze barruimte. De barruimte fungeert nu louter als wachtruimte tijdens de les.
  • Bij vragen over de lesplanning neem je plaats in de hiervoor aangegeven ruimte. Als er geen plaats is verzoeken we je om op een gunstig moment terug te bellen, bijvoorbeeld tussen 13:00 en 17:00 uur.
  • De ruimte wordt actief geventileerd door meerdere open ramen en deuren en een mechanisch ventilatiesysteem dat gebruik maakt van verse buitenlucht.
  • Leswijzigingen worden bij drukte aan de balie uitbesteed aan een later, rustiger moment. We zullen je hiervoor terugbellen. Indien mogelijk zullen we je bij voorkeur altijd ter plekke helpen.
  • Kleedruimten en dus ook douches zijn gesloten. Kleed je dus zoveel mogelijk thuis om.
  • Het staat je vrij om tijdens het skiën of boarden een mondkapje en handschoenen te dragen!

Winkel

• We werken bij voorkeur op afspraak. Dat kun je heel eenvoudig online doen via deze link of door te bellen naar tel. 0251 - 24 85 00.
  • Kom zoveel mogelijk alleen of hooguit met twee personen naar de winkel. We begrijpen dat de aanschaf van schoenen of ski’s gepaard gaat met overleg.
  • We staan bekend om een uitgebreid proces bij het aanmeten van nieuwe skischoenen. Daarbij hoort ook het passen van skischoenen. Skisokken die daarvoor vereist zijn kunnen we niet meer uitlenen. Je dient deze dus zelf mee te nemen of aan te schaffen bij ons in de winkel.
  • Het materiaal dat gebruikt wordt bij het aanmeten van de skischoenen, zoals de brannock en de scansokken, wordt na ieder gebruik schoon gemaakt.
  • We streven ernaar om iedereen op een veilige en toegankelijke manier van dienst te zijn. Daarom werken we met mondkapjes als we de anderhalve meter niet kunnen waarborgen, bijvoorbeeld bij het passen van skischoenen. Verder worden afspraken zoveel mogelijk over de dag verdeeld. Als we merken dat het toch te druk wordt, kunnen we je vragen om op afspraak terug te komen.

Corona regels