Menu

Expertise

Expertise

Na meer dan 30 jaar mogen we ons, zonder op te scheppen, een super specialist noemen. Skicentrum Heemskerk staat in Noord-Holland en ver daarbuiten bekend om haar expertise op het gebied van bootfitting, ski onderhoud en haar ongekende aanbod in hardwaren. Vanaf de drie grote steden Amsterdam, Haarlem en Alkmaar is het maar 20 minuten rijden naar ons toe. U kunt dus binnen iets meer dan een kwartier bij ons terecht voor uw complete wintersportvoorbereiding: skiles, skischoenen, skireizen en advies van onze experts.

“Wij hebben passie voor wintersport!”

Marko van der Zande en Richard Molenaar, eigenaren, en alle leden van het team zijn echte vakspecialisten. We trainen continu met het team, in de winkel, op de baan en in de sneeuw. Het bedijfsdoel van Skicentrum Heemskerk is: “We willen onze klanten de best mogelijke voorbereiding bieden op hun wintersport.” Dit realiseren we onder andere door:

 • Zelf alle ski’s te testen die bij ons in de winkel staan.
 • Veel te trainen met al het personeel.
 • Hoogwaardige materialen in ons assortiment te hebben.
 • Al onze medewerkers , zowel op de baan als in de winkel, zijn gediplomeerd ski- of snowboardinstructeur.

Zodra je bij Skicentrum Heemskerk binnenstapt waan je je in een waar wintersport paradijs. De sfeervolle après-ski bar, de lucht van skiwax en de prachtige winkel en indoorbanen zorgen voor een winters gevoel.


Bootfitting

Aanmeten van een skischoen

Eigenaar Marko neemt hier uitgebreid de tijd om de juiste skischoen aan te meten.

Door jarenlange bootfit ervaring, één van de meest uitgebreide skischoenencollecties van Nederland, bezoeken aan Superfeet Academy en Bootfit Universities, andere bijscholingen en door onze passievolle specialisten is bootfitting een écht specialisme van ons geworden.

“grote collectie + kennis + bootfit skills = succes!”

Bij bootfitting kun je denken aan:

 • Uitdrukken van de buitenschaal
 • Verhitten van de binnenschoen
 • Aanpassen van de zolen
 • Het aanpassen van de binnenschoen
 • Frezen van de buitenschaal
 • Vacumeren van skischoenen
 • Foamen van binnenschoenen

Er zijn dus vele mogelijkheden om tot succes te komen. We zijn er trots op dat we heel veel mensen weer pijnvrij op de ski's krijgen en dat er steeds meer mensen vanuit heel Nederland de weg naar onze winkel weten te vinden.


Advies over ski's

Advies over een passende ski

 

Al meer dan 20 jaar nemen we deel aan en zitten we in de organisatie van de Wintersport Magazine Skitest van de Nederlandse Ski Vereniging. Daarmee weten we altijd wat er in de markt speelt en kunnen we het beste voor onze klant uitzoeken. Wij zijn dan ook één van de weinige wintersportwinkels die materialen pas inkoopt nadat alles getest is. 

“Alles wordt getest voordat het bij ons in de winkel komt.”

Daarnaast hebben we ook nog een eigen Skicentrum Heemskerk Skitest en maken we onze eigen ski reviews die op onze website te vinden zijn. Verder zijn al onze specialisten ook ski- en/of snowboardinstructeurs daarnaast vaak ook nog een sportopleiding als achtergrond hebben. Kortom alle ingrediënten voor uitstekende advies.


Ski & snowboardonderhoud

Onderhoudsspecialist Tim aan het werk met onze Montana machine.

We lopen altijd voorop in de markt betreffende de nieuwste slijptechnieken. We hebben de nieuwste apparatuur staan in combinatie met 30 jaar ervaring van Marko van der Zande, die ooit hiermee begonnen is als basis van Skicentrum Heemskerk. We slijpen alle ski’s voor de belangrijkste skitesten en voor vele wedstrijdskiërs die het maximale van hun materiaal vragen.

“We slijpen de ski's van vele wedstrijdskiërs en ook voor de skitesten”

Snowboardtuning, oftewel het slijpen en waxen van boards is natuurlijk ook mogelijk. Met de nieuwe Montana machine kunnen deze nu ook machinaal met de steen geslepen worden.


Ski & snowboardtraining

indoorrolbaan in gebruik door 3 skiers

De skischool staat onder leiding van Richard Molenaar. Er worden skilessen en snowboardlessen gegeven van beginnersniveau tot lerarentrainingen en trainingen voor wedstrijdskiërs.
Richard heeft meer dan 20 jaar deelgenomen aan het Nederlandse demonstratieteam. Onze vereniging Ski Racing Heemskerk, waar Richard ook oprichter van was, is verlengstuk van de skischool. Zij is al meerdere jaren beste team van Nederland en daar zijn we trots op!

“We verzorgen wereldwijd trainingen en demonstraties”

Al onze instructeurs zijn gediplomeerd en hebben vaak een sportopleiding gevolgd. Daarnaast werken wij samen met Maxxtracks die wereldwijd skibanen bouwt. Onder de naam Maxxtracks Academy, verzorgen wij wereldwijd ski- & snowboard lerarentrainingen en geven we demonstraties.


 

Hieronder ziet u een filmpje waar u kunt zien hoe de indoorrolbaan werkt.
Wilt u meer weten neem dan gerust contact met ons op:


 
Bel ons 0251-248500, of
Maak een afspraak